لیست اختراعات رضا فضايلي
بازدارنده خوردگي براي فولاد st-37 در مقياس صنعتي از طريق انحلال مستقيم صمغ گياه فرفوره در حلال استالدهيد به روش بسيار ساده و مقرون به صرفه تهيه شد. با ساخت محلول 10% حجمي-حجمي از اين بازدارنده گياهي مي توان مشكل خوردگي فولاد در محيط هاي خورنده (مثل هيدروكلريدريك اسيد)، را تا حدود 86% كاهش داد. از طرفي به دليل گياهي بودن اين بازدارنده، مشكل سمّيت آن بسيار اندك و با محيط زيست سازگار مي باشد. بزرگترين مزيت ارائه شده در اين اختراع عدم نياز به استفاده از روش هاي آزمايشگاهيِ آماده سازي صمغ گياهي (مثل خشك كردن و رفلاكس حلال) مي باشد.
بازدارنده خوردگي براي فولاد st-37 در مقياس صنعتي از طريق گرفتن شيره ميوه توت سفيد به روش بسيار ساده و مقرون به صرفه تهيه شد. براي ساخت اين محصول، بايد به ازايِ حدود 430 حجم از محيط خورنده، 8 حجم از بازدارنده اضافه گردد. به دليل گياهي بودن اين بازدارنده، مشكل سمّيت آن بسيار اندك و با محيط زيست سازگار مي باشد. بزرگترين مزيت ارائه شده در اين اختراع عدم نياز به استفاده از روش هاي آزمايشگاهيِ آماده سازي بازدارنده (مثل خشك كردن و رفلاكس حلال) مي باشد. شيره ميوه توت سفيد شامل چندين ماده آلي با خاصيت بازدارندگي مي باشد كه توانايي برقراري پيوند شيميايي با فلز را دارد. روش ارائه شده براي كاربرد صنعتي اين محصول به گونه اي مي باشد كه حتّي افراد مبتدي هم قادر به انجام آن هستند. همچنين براي كنترل كيفيت و آناليز خاصيت بازدارندگي اين محصول، از روش تافل استفاده شد.
خلاصه نحوه توليد و توصيف كاركرد: ذرات نانو پودر فريت كبالت توسط روش سل ژل خود احتراقي توليد شدند و به تقريب اندازه nm 35 دارند كه توسط روشهاي پراش اشعه ايكس و ميكروسكوپ الكتروني عبوري اين اندازه مشخص شد. نوآوري پيش رو در نحوه توليد كامپوزيت با استفاده از پودر توليد شده است. در اين تحقيق اختلاط نانو پودر فريت كبالت و پليمر براي ايجاد كامپوزيت با استفاده از اكستروژن صورت گرفت و نمونه هاي نهايي با استفاده از پرس داغ در ابعاد نهايي توليد شدند و در نهايت ميزان امواج مايكروويو انعكاس داده شده و عبور شده توسط دستگاه موج بر در محدوده فركانس GHz 12-8 اندازه گيري شد. ميزان جذب توسط دو پارامتر مقدار امواج بازگشتي و مقدار امواج عبور كرده و توسط روابط مرسوم محاسبه شدند كه با توجه به ضخامت نمونه توليد شده و همچنين مقدار نانو ذرات كبالت درون كامپوزيت متغير بود و در بهترين حالت به 51- dB رسيد كه مقدار خوب و قابل قبولي است. روش اكستروژن براي توليد جاذب هايي از اين دست تا به حال در ايران استفاده نشده است.
1- عنوان ساخت و مشخصه يابي فوتوكاتاليستهاي پايه نانوتيتانيا براي گوگرد زدايي تركيبات مقاوم گوگردي 2-مشكل فني مساله اي كه امروزه صنايع پالايشي با آن مواجه هستند افزايش تقاضا براي سوخت هاي با گوگرد بسيار كم و كيفيت بهتر و كاهش تدريجي كيفيت نفت خام و سوخت هاي توليدي مورد استفاده در صنعت حمل و نقل نظير بنزين، ديزل و سوخت جت مي باشد. 3-ارائه راه حل براي مشكل موجود در اين نوآوري از نانوزئوليت ها (آلومينوسيليكاتها) به دليل داشتن ساختارهاي منحصر بهفرد، خصوصيات كاتاليزوري خاص و روش هاي اكسيداسيون فوتوكاتاليستي در دما و فشار محيط به جاي استفاده از فرآيند هاي پر هزينه كه نيازمند دماي بالا و فشار بسيار زياد مي باشد جهت كاهش هزينه هاي عملياتي بهره گرفته شده است . 4- كاربرد اصلي اختراع كاربرد اين نوآوري در صنايعي است كه به گونه اي با سوخت هاي فسيلي در ارتباط مي باشند نظير نيروگاه ها و پالايشگاه ها. قوانين محيط زيستي جهاني ميزان گوگرد موجود در سوخت هاي توليدي مورد استفاده در صنعت حمل و نقل را به حدود ppmw 15- 10 محدود كرده است , با به كارگيري اين نوآوري ميتوان سوخت هايي با غلظت گوگرد بسيار كم توليد نمود .
اين اختراع در زمينه مهندسي خوردگي و پوشش ميباشد. مشكل فني موجود، عدم مقاومت فلز كوار در برابر خوردگي در محيط هاي خورنده است. راه حل ارائه شده، مربوط به روشي است كه در آن آلياژ كوار توسط نوعي رنگ پوششدهي ميشود. اين رنگ، اتيل سيليكات غني از روي مي باشد كه متشكل از 10 درصد رزين اتيل سيليكات و 90 درصد پودر روي است. پوشش دهي كوار با اين رنگ به غير از حفاظت سدكنندگي حفاظت كاتدي براي آن ايجاد مي كند. ضريب انبساط حرارتي پايين رنگ مذكور با ضريب انبساط حرارتي كوار متناسب است. چسبندگي اين رنگ به آلياژ كوار بالا است.
زمينه فني: شيمي در عصر دريانوردي، قايقرانان به شدت از رشد بارناكلها و علفهاي هرز به نام رسوب در بدنه كشتي رنج مي بردند. . براي رفع اين مشكلات پوشش ضد خزه توليد شد تا مانع چسبيدن خزه ها و موجودات به بدنه كشتي ها شود. امروزه از رنگ هاي حاوي مس جهت جلوگيري از حضور جلبك در بدنه كشتي ها استفاده ميشودولي در بعضي كشور ها ميزان مس موجود در دريا از حد استاندارد فراتر رفته و باعث آلودگي هاي محيطي شده است. در اين پروژه نانو اكسيد مس ونانو اكسيد روي با استفاده از پيش ماده هاي نيترات مس و نيترات روي با روش سل –ژل خود احتراقي تهيه شد و سپس توسط آناليزهاي SEM وXRD مورد بررسي قرار گرفته شدند. نانو اكسيد مس با نسبت هاي مختلف (5/0 ،1 ، 2 ) بعنوان آفت كش ونانو اكسيد روي با نسبت 5/1 درصد وزني بعنوان عامل ضد خوردگي به رزين اپوكسي افزوده شد . سپس آزمون هاي مربوط به سرعت آزاد شدن بيوسايد بر پايه اكسيد مس انجام گرفت .نتايج بدست آمده از دستگاه جذب اتمي غلظت مس آزاد شده از سطح پوشش را حدود صفر نشان داد و سرعت آزاد شدن مس بر حسب ميكرو گرم بر واحد سطح در يك روز حدود صفر اندازه گيري شد .در نهايت نتيجه گيري شد كه با اضافه شدن نانو اكسيد مس به رنگ پايه رزين اپوكسي، سميت رنگ به ميزان چشمگيري كاهش يافته است . اين رنگ براي قسمتي از بدنه كشتي بكار ميرود كه در مجاورت جلبك ها و خزه ها قرار ميگيرد .
مساله اي كه امروزه صنايع پالايشي با آن مواجه هستند افزايش تقاضا براي سوخت هاي با گوگرد بسيار كم و كيفيت بهتر و كاهش تدريجي كيفيت نفت خام و سوخت هاي توليدي مورد استفاده در صنعت حمل و نقل نظير بنزين، ديزل و سوخت جت مي باشد. در اين نوآوري از نانوزئوليت ها (آلومينوسيليكاتها) به دليل داشتن ساختارهاي منحصر بهفرد، خصوصيات كاتاليزوري خاص و روش هاي اكسيداسيون فوتوكاتاليستي در دما و فشار محيط وزمان 100 دقيقه به جاي استفاده از فرآيند هاي پر هزينه كه نيازمند دماي بالا و فشار بسيار زياد و زمان طولاني مي باشد جهت كاهش هزينه هاي عملياتي بهره گرفته شده است . قوانين محيط زيستي جهاني ميزان گوگرد موجود در سوخت هاي توليدي را حدود ppmw 15- 10 محدود كرده است , با به كارگيري اين نوآوري ميتوان سوخت هايي با غلظت گوگرد بسيار كم توليد نمود. ابداع روشي مقرون به صرفه با راندمان بالا جهت گوگردزدايي ميباشد . كاربرد اين نوآوري در همه ي صنايعي است كه به گونه اي با سوخت هاي فسيلي در ارتباط مي باشند از جمله نيروگاه ها ، پالايشگاه ها , وسايل نقليه وغيره....
سنتز كامپوزيت زئوليتي Al-mordenite/ZSM-39 با استفاده از روش هيدروترمال، با تاييد بلورينگي و رشد همزمان بلورهاي هر دو ماده ي Zeolite Al-mordenite و ZSM-39، عدم وجود تركيب مكانيكي بلوري جداگانه از دو ماده ي Zeolite Al-mordenite و ZSM-39، و تطابق موارد قبل با كريستالوگرافي، با مورفولوژي مرجان سخت، و همچنين تشكيل مساحت سطح 20.87 m2/g، قطر حفره ي 1.21 nm، حجم كل حفرات 0.14 cm3/g، و ضخامت ديواره ي 6.34 nm، در اين اختراع شرح داده شده است.
در اين پژوهش از كاتاليستهاي مس و روي توليد شده در مقياس صنعتي جهت تصفيه پساب آلي حاصل از فعاليتهاي صنعتي و پالايشگاهي استفاده گرديده كه بسيار ارزان و در دسترس هستند.اين كاتاليستها باالفعل تاثير زيادي در فرايند تصفيه پساب نخواهند داشت اما با بررسي در مورد بدست آوردن نسبت بهينه اين گروه كاتاليستي موفق به ايجاد يك سيستم كاملا كارآمد گرديده شد. نتيجه حاصله بدين صورت است كه بهترين حذف توسط مخلوط كاتاليستي به نسبت 70 درصد مس و 30 درصد روي،براي حذف انواع آلاينده هاي آلي حاصل شد.
موارد یافت شده: 11